Jouw Yogareis

Leer Dru Yoga via losse modules

MODULE 1 START 5-6 februari

Start met 4 gratis video's om te gebruiken in je dagelijkse leven, die je meer balans, ontspanning en rust brengen.

Welkom bij het verdiepen van jouw Dru Yoga
Je persoonlijke ontwikkelingsreis met behulp van yoga

 • Welke Dru Yoga verdieping sluit aan bij jouw verlangens?
 • Wat heb je nodig voor jouw volgende stap?
 • Wat wil je in het leven bereiken, en hoe wil je daar komen?

Leer het stuur van je leven in eigen hand te nemen. Verbeter je gezondheid, je immuniteit en vitaliteit en weet hoe je de relaties met vrienden, collega’s en geliefden in je leven betekenisvoller kunt maken. Kies de verdieping die het meeste bij je past!

Dru Yoga helpt je bij het ontdekken van jouw levensmissie. Leer in je kracht te staan en een geïnspireerd en vervuld leven te leiden. je krijgt zoveel meer inzicht in hoe je een vervuld leven kunt leiden.

Wij geloven in de helende kracht van de natuur. Daarom zal je kennis maken met specifieke bewegingsreeksen en meditaties die de kracht van de natuur gebruiken om je te helen en te voeden.

We geloven ook in de kracht van gemeenschap en het leveren van een bijdrage aan de wereld.

Wat brengt het je?

Hoe zou het zijn om de beste versie van jezelf te worden?

We helpen je horizon te verbreden en als mens meer uit je leven te halen. Meer vreugde, liefde en empathie. En dat heeft direct impact op jouw relaties met anderen en met jezelf!

Het pad van Dru Yoga

Het pad van Dru Yoga is een pad dat je eindeloos kunt bewandelen en kunt blijven verdiepen. In dit verdiepingsprogramma bieden we je 6 modules aan. Iedere module heeft een specifiek thema. Alle lagen van jezelf komen aan de orde: je energie, emoties, gedachten en natuurlijk je spirituele welzijn. Hieronder vind je een overzicht en een omschrijving van de modules. En als de eerste 5 modules je goed bevallen zijn, kun je er ook nog voor kiezen om yogadocent te worden... De meeste van ons zijn Dru Yoga niet in eerste instantie gaan doen om les te geven, maar velen zijn het uiteindelijk wel gaan lesgeven. Jij misschien ook wel. Maar dat hoef je pas eind 2022 te beslissen.

Een module duurt 4-6 dagen en is als volgt ingedeeld:

 • 1 weekend (zaterdagmorgen tot zondagavond) bestaande uit verschillende sessies en oefeningen
 • Een periode tot het volgende weekend waarin je de nieuwe technieken zelf gaat beoefenen.

Inhoud van de modules

Jouw Dru Yogareis 1

 • Energy Block Release bewegingsreeksen
 • Asana voor innerlijke harmonie
 • Principes van Dru
 • Praktische spiritualiteit


Inhoud

In deze module staat je fysieke lichaam centraal. Je ontwikkelt in 2 maanden een yoga beoefening die een onmisbaar fundament is voor iedereen die yoga als leefwijze omarmt.
Wist je dat je lichaam precies aangeeft waar ontspanning aanwezig is en waar niet?
De toegankelijke houdingen (‘asana’) en bewegingsreeksen laten je zien hoe je lichaam reageert op alles wat je overdag meemaakt.

Hoe meer je over je eigen lichaam te weten komt, hoe energieker en weerbaarder je jezelf kunt maken. Asana’s kun je zo uitvoeren dat ze harmonie in jezelf ondersteunen. Zo stel je je eigen yogamenu samen en ben je beter voorbereid op je dag.

Je houding wordt beter en dat zorgt ervoor dat je hoofd meer tot rust komt. De ontspanningsoefeningen en ademoefeningen kosten weinig van je tijd en helpen je om stress los te laten.

Kleine aanpassingen in je houding werken positief door op je gedachten en je emoties. We noemen dit ‘inner alignment’: breng alle onderdelen van je lichaam met elkaar op een lijn, in verbinding en je voelt je fitter, weerbaarder en rustiger.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE EERSTE MODULE <<

Jouw Dru Yogareis 2

 • Maangroet en Aardegroet
 • Groet aan de vier windrichtingen
 • Harmonie herstellen
 • Leren werken met de vijf elementen


Inhoud

In de natuur is er altijd harmonie. De yogatraditie is direct gebaseerd op de natuurkrachten. Die krachten zijn zowel buiten je als in jezelf aanwezig. De meest bekende zijn de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. Je gaat ervaren hoe asana’s en bewegingsreeksen die elementen in jezelf versterken en je meteen in een betere balans brengen.

Een sterke focus op het element aarde helpt je te ontspannen en versterkt een diep besef van veiligheid. De aardegroet, de boom en berghouding helpen je hierbij.

Het element water staat symbool voor je vermogen om te gaan met verandering. Je leert hoe je je zoveel mogelijk kunt ontspannen bij veranderingen en je je vrij kunt voelen. De maangroet is daarbij een krachtige bewegingsreeks.
Het element vuur versterk je door houdingen uit te voeren rondom de zonnevlecht (manipura chakra). Hoe een betere focus op dit gebied extra energie en zelfvertrouwen geeft; ook als het even niet meezit.

Lucht staat symbool voor je verbonden voelen. Je gaat aan de slag met ‘asana’s die de energie in je hart versterken en je helpen je te openen voor andere mensen en voor alles wat er in jezelf gebeurt.

Het element ether ondersteunt je intuïtie. Je zult merken dat de intensieve beoefening van yoga je helpt om nieuwe inzichten meteen toe te passen in je dagelijkse leven.

De magie van onze eeuwenoude yogatraditie komt verder naar voren met mantra, pranayama en meditatie. De uitnodiging aan jou is om de verbinding met de natuur naar een dieper niveau te brengen en zo de verbinding en de kennis van jezelf te vergroten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer in balans bent, maar brengt ook een diepgaande tevredenheid en natuurlijk geluk in jezelf.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE TWEEDE MODULE <<

Jouw Dru Yogareis 3

 • Energie blokkades opheffen
 • Vitaler worden
 • Rust ervaren tijdens verandering


Inhoud

In je lichaam zijn verschillende energiebronnen aanwezig. Met toegankelijke adem oefeningen en ‘Energy Block Release (EBR)’ bewegingsreeksen leer je hoe je daar toegang toe krijgt, zodat je je vitaler en evenwichtiger voelt.

EBR reeksen helpen om vastzittende energie los te maken. De vloeiende bewegingen maken je rug soepeler en zorgen dat energie weer door je heen kan stromen.

Verandering hoort bij het leven maar het vraagt extra aandacht om daar ontspannen mee om te gaan. Je leert hoe je stilte en rust kunt ervaren als zich veel veranderingen in je leven voordoen. De EBR reeksen zijn zo ontwikkeld dat je tijdens de beweging jezelf steeds beter kunt concentreren en in je eigen centrum aankomt.

‘Flow’ is een stroom waarbij er een fijne uitwisseling is tussen jou en je omgeving. Je gaat leren hoe bewustzijn van je lichaam en van je ademhaling je helpen om verandering volledig te omarmen en in dat proces diepe rust te ervaren. Onder ‘flow’ verstaan wij dat je leert om te gaan met de kracht die alles laat bewegen in de richting die zich op dat moment aandient. Heb je wel eens in een rivier tegen de stroom in gezwommen en ervaren hoeveel kracht en energie dat kost? Als je mee durft te zwemmen gaan dingen moeiteloos en ontstaat er vertrouwen in je eigen pad.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE DERDE MODULE <<

Jouw Dru Yogareis 4

 • Theorie van de kosha’s
 • Asana en chakra’s
 • Praktische spiritualiteit
 • Energetisch bewustzijn


Inhoud

Het model van de vijf kosha’s vormt een belangrijk onderdeel van de yogatraditie. Je krijgt in deze verdieping op zo’n manier inzicht in de kosha’s dat je leert een onderscheid te maken tussen de vijf lagen van bewustzijn: het fysieke lichaam, het energetische lichaam, de mentale- of gevoelslaag, de laag van innerlijk weten en je spirituele bewustzijn.

Wat dacht je van je bewust zijn van je energie, van diepere drijfveren of spirituele inzichten? We ervaren allemaal vanuit verschillende bewustzijnslagen maar zijn ons daar niet van bewust! De fysieke laag is gemakkelijk te voelen. Maar er zijn zoveel gevoelsmatige ervaringen die het lichamelijke overstijgen.

Je beoefent asana om je bewustzijn van de kosha’s te ontwikkelen. De chakra’s spelen daar ook een rol bij. Het zijn centra van energie die een invloed hebben op veel lagen van je bewustzijn. Je leert de chakra’s kennen en onderzoekt de kracht van ieder chakra in je lichaam en leven. Ieder chakra wordt een pilaar in je persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen zijn: veiligheid en zelfvertrouwen, omgaan met verandering, leven vanuit je hart en jezelf kunnen uiten in verschillende situaties.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE VIERDE MODULE <<

Jouw Dru Yogareis 5

 • Rust in je gedachtenstroom
 • Je altijd kunnen ontspannen
 • Je eigen meditatie beoefening ontwikkelen
 • Energie opbouwen door adembewustzijn


Inhoud

Herken je het? Je hoofd zit vol met gedachten die niet te stoppen zijn en zelfs als je ‘s avonds gaat slapen blijft het onrustig in je hoofd.

Ademhaling, concentratie en diepe ontspanning helpen om meer stilte en rust te gaan ervaren in je hoofd en dus ook in je leven. In deze meditatiemodule leer je je gedachten te observeren. Je ervaart hoe door ontspanningsoefeningen, yoga nidra en pranayama het makkelijk wordt om te mediteren.

Hoe kan je van jouw ‘mind’ je vriend maken? Bij Dru kun je ervaren hoe je negatieve gedachtenpatronen in jezelf kunt ombuigen. Affirmaties en mantra’s helpen daarbij omdat ze op een dieper niveau mentale rust brengen. Uiteindelijk komt het stille punt in jezelf echt binnen handbereik. Je kunt zo nog meer je ware potentie leven en je vrij voelen.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE VIJFDE MODULE <<

Jouw Dru Yogareis 6

 • De spirituele kracht van de traditie van Dru ervaren.
 • Je eigen communicatiestijl ontwikkelen.
 • In alle situaties leiding kunnen nemen over je leven.
 • Een bron van inspiratie zijn voor mensen om je heen


Inhoud

Een yogi is eigenlijk altijd een leraar: voor anderen maar in de eerste plaats voor zichzelf. De leraar in jezelf staat symbool voor diepe inzichten die je helpen om de juiste beslissingen te nemen. In deze module, waarin je de stap maakt van leerling naar leraar, leer je beter te luisteren naar die stem in jezelf. Je maakt kennis met klassieke Dru Yoga kriya’s die je in contact brengen met de subtiele bewustzijnslagen. Zo ontwikkel je je intuïtie en kun je yoga volledig gaan omarmen als leefwijze.

Je blijft leren en ervaringen opdoen maar gaat je wijsheid ook delen met anderen. De nieuwe technieken die je in deze module leert gaan over het versterken van jouw rol als docent.

De essentie van deze verdieping gaat over het dieper aankomen in de traditie van Dru. Als je die voorstelt als een rivier, is dit het moment om de oevers los te laten en je mee te laten drijven in de kracht van die stroom.

Je inzichten worden dieper verankerd in jezelf als je ze uitspreekt. De kracht van lesgeven is daarmee dat je alles wat je geleerd hebt een vaste plek kunt geven in jezelf. Of je nu yogaleraar wilt worden of yoga vooral beoefent voor jezelf, deze oefeningen in lesgeven brengen je ontwikkeling in een stroomversnelling.

 • Je komt erachter wat jouw communicatiestijl is
 • Je doet ervaring op met het begeleiden van mensen.
 • Je wordt je bewuster van alles wat je geleerd hebt
 • Je gaat duidelijker zien wat je volgende stap is op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling.

Je leraren helpen je daar in deze module bij door bij iedere oefening tips te geven en te laten zien wat je unieke kwaliteiten zijn.

Wat kun je verwachten?

 • Een gemengde leer/ervaringsvorm- met live online en offline training/sessies met docenten, en zelfstudie met video’s en manuals
 • Een effectieve en efficiënte manier van leren waarbij gebruik gemaakt wordt van beproefde leer- en ontwikkelingstechnieken
 • Afwisseling in online- en offline modules die worden gehouden in ons Centrum in Arnhem of een ander centrum (alles binnen geldende Corona maatregelen)
 • Bijhouden van de eigen ervaringen in een dagboek en oefeningen om zelfreflectie te stimuleren
 • Overzichtelijke en professioneel uitgevoerde moduleboeken en materiaal voor zelfstudie
 • Een ervaren opleidingsteam
 • Ondersteuning van een yogaschool met al meer dan 40 jaar internationale ervaring
 • Een liefdevolle zorgzame leeromgeving en uitstekende persoonlijke begeleiding
 • Een yogavorm die geworteld is in een eeuwenoude traditie en wordt ondersteund door moderne wetenschap. Alles wordt op een eigentijdse manier gepresenteerd
 • Plezier, uitdaging, groei en avontuur.

Wanneer kun je meedoen?

- Je wilt Dru Yoga leren en verdiepen, uitsluitend voor jezelf.

- Je bent geïnteresseerd in yoga en wilt misschien yogadocent worden.

- Je begint voor je eigen beoefening, verdieping en groei. En net als velen voor je ga je uiteindelijk lesgeven omdat je door wilt geven wat je hebt geleerd.

Dru Yoga

Dru Yoga vindt zijn oorsprong in de Hatha Yoga. Het omvat klassieke yogahoudingen (asana's), Energy Block Release bewegingsreeksen (EBR’s), pranayama, mudra’s, positieve affirmaties, visualisaties en krachtige reeksen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden.

Praktische informatie

De kosten voor een module variëren afhankelijk van de inhoud en lengte van een module. De eerste Dru Yoga module kost bijvoorbeeld € 475. Dit bedrag is inclusief alle online- en offline training, video’s, en het studieboek.

Data

Dru Yoga 1
05 - 06 februari 2022
05 - 06 maart 2022
09 april 2022

Dru Yoga 2
07 - 08 mei 2022
18 - 19 juni 2022
16 - 17 juli 2022

Dru Yoga 3
27 - 28 augustus 2022
24 - 25 september 2022
22 - 23 oktober 2022

Dru Yoga 4
26 - 27 november 2022
17 - 18 december 2022

Dru Yoga 5
5 dagen in 2023

Dru Yoga 6
5 dagen in 2023

Overige informatie

Yoga thuis oefenen
We raden je aan om een paar uur per week de nieuwe oefeningen te doen. Zo zorg je ervoor dat yoga onderdeel wordt van je dagelijks leven. Je leert je te ontspannen, meer energie op te doen, en wordt je bewuster van je lichaam.

 

>> INSCHRIJVEN VOOR DRU YOGA MODULE 1<<

Dru Yoga

Leermethodes in dit programma

We maken gebruik van effectieve moderne leermethodes waardoor je het aangeboden materiaal gemakkelijk kunt opnemen. Technieken worden vaak herhaald. Zowel je bewuste als je onbewuste mind worden aangesproken oa. door bepaalde thema’s te verbinden met onderwerpen waar je al mee vertrouwd bent. Zo werkt de informatie sneller en dieper door je heen.

Dru yoga vindt zijn oorsprong in hatha yoga en omvat klassieke yogahoudingen (asana),

Energy Block release bewegingsreeksen (EBR’s), pranayama, mudra’s, positieve affirmaties, heldere visualisaties en

krachtige reeksen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden.

Ja, ik schrijf me nu in!
Start hier mijn reis

Jouw Dru Yogareis 1

In verbinding met jezelf
475,00

Jouw Dru Yogareis 2

Harmonie versterken
575,00

Jouw Dru Yogareis 3

Stilte in beweging
575,00

Jouw Dru Yogareis 4

Je bewust zijn op alle niveau's
350,00

Jouw Dru Yogareis 5

De kracht van stilte
575,00

Jouw Dru Yogareis 6

Van leerling naar Leraar

FAQ

Veel gestelde vragen

lotusklein
Dru logo geel 100x100

Dru Netherlands |  info@dru-nl.org | 026-3236700
De Overmaat 73, 6831 AG Arnhem

Bel me terug!

 • Hier noteer ik data en tijden waarop ik terug gebeld wil worden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.